ERI PUOLILTA SAMAA VUORTA NOUSTAAN

Eri puolilta samaa vuorta noustaan, 2017
Galleria Koppelo, Tampere

“Maalauksia, piirustuksia, materiaalikokeiluita. Monta eri tapaa päästä päämäärään, kosketuksiin oman sisäisen vuoren kanssa.  

Verhottuja maalaussarja on yksi erityinen vaihe omalta polultani vuoren rinteellä. Mitä syntyy kun värit katoaa ja maalarin käsi kykenee tekemään vain pystysuoraa ja vaakasuora liikettä? Päättymisen ja umpikujan tunne, mutta myös uuden alku. Huomisen salaperäisyys ja hetkittäinen oivallus tulevasta. Temaattisesti nämä maalaukset käsittelevät odotuksen ja tapahtuman välistä jännitettä. 

Maalaustyöskentelyni on hidasta. Vaikka maalausprosessi voi olla nopea, meditatiivisella lähestymisellä viimeistelyyn on suuri rooli työskentelyssäni. Tämän maalaussarjan teosten yhteisenä nimittäjänä on ilmaisun ekonomisuus. Pohdin miten mahdollisimman pienin maalauselein ja värillisin tapahtumin saan tuotettua kiinnostavan maalauspinnan.

Näyttelyn nimellä on minulle myös toinen merkitys. Vuoren laki kutsuu kilvoitteluun, haastamaan itsensä. Eri puolilta samaa vuorta noustaan on myös piirustuskokoelma Hetta-Pallaksen vaellusreitiltä, jolla koettelin omia fyysisiä rajojani. Polku ja sen varrelta löytyneet tienviitat muodostuivat vertauskuvaksi omasta elämästäni ja sen rajallisuudesta. Jylhät maisemat kutsuivat mietiskelyyn, sisäisen maailman ja ulkoisen tilan vuoropuheluun. Valkoinen paperi, harmaa grafiittikynä ja musta tussi ovat yksinkertaisia kuin karu pohjoinen luonto.”

Otteita lehdistötiedotteesta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s