ALKU

51,5 x 49 cm Akryyli levylle
51,5 x 49 cm Akryyli levylle

Kevään 2014 vietin maalaamisen parissa. Pitkäaikainen haave syventää omaa ilmaisuani toteutui opintovapaana Tamkin maalauksen kursseilla. Mielikuvani tulevista maalauksista olivat täynnä väriä ja ohuita lasuuripintoja. Öljyväri oli se mihin halusin syventyä.

Opiskelu hyvien opettajien ja kanssamaalareiden avulla oli suuri nautinto. Mutta maalaaminen on todella vaikeaa – se on vapauden tunnetta, iloisia yllätyksiä mutta myös epävarmuutta ja umpikujia. Omalla kohdallani jo aikaisemmin eteeni syntynyt umpikuja vain syveni. Noin puoli vuotta sitten maalauskurssilla Lapualla koin oudon romahduksen. En pystynyt maalaamaan kuin pystysuoraa ja vaakasuoraan. Siitä kuitenkin ajan kanssa syntyi ihan mielenkiintoisia maalauksia, uusi kieli syntyi.

Lakeus?  2014, tempera kankaalle, 100 x 66 cm

Kun pääsin uudelleen keskittymään opintojen aikana omiin maalauksiin, värit hävisivät jonnekin. Silloin todella tunsin olevani oudolla maaperällä. Mitään pelkoa tai masennusta en kokenut, vain epävarmuutta. Saako näinkin maalata?

Alun kiinnostus haaleisiin olemattomiin väreihin, johti nopeasti harmaiden ja syvien mustien maailmaan. Siitä syntyi kokoelma erilaisia alkuja, joita nyt saan sitten käsitellä. Tuntuu että materiaalia riittää loputtomasti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s